Azië is het grootste en dichtstbevolkte werelddeel, zo’n zestig procent van de wereldbevolking woont hier. Het continent strekt zich breed uit, van Siberië in het noorden tot India in het zuiden, maar ook de landen in het Midden-Oosten en het populaire Zuidoost-Azië met populaire vakantiebestemmingen als Thailand en Indonesië. Of je nu een ervaren reiziger bent of voor het eerst een verre reis maakt: op dit continent vind je zeker een land dat je aanspreekt.

Natuur en cultuur 

Je vind in Azië de mooiste stranden op aarde. Maar ook eeuwenoude religieuze bouwwerken, uitgestrekte jungles en een groot aantal fantastische wereldsteden. Azië is vooral een kleurrijk continent. Heldergroene rijstvelden, gouden Boeddhabeelden, en bedrijvige markten vol vers fruit en vrouwen in rijk versierde sari’s tekenen het straatbeeld. Dankzij de rijke cultuur en de verschillende religies die worden bedreven worden, val je hier van de ene verbazing in de andere. 

Populaire bestemmingen in Azië

Veel reizigers kiezen voor een bestemming in Zuidoost-Azië, dit gebied is met name erg populair onder backpackers en mensen die een rondreis door meerdere landen willen maken. Thailand blijft onder veel toeristen de favoriet, maar ook Vietnam, Maleisië, Indonesië en de Filippijnen winnen steeds meer terrein. Andere interessante bestemmingen zijn bijvoorbeeld Israël, Japan, India, China en de sprookjesachtige eilandengroep de Malediven. Maar ook minder voor de hand liggende vakantielanden als Jordanië, Nepal en Iran behoren tot Azië. 

Aziatische keuken

De Aziatische bevolking is over het algemeen vriendelijk en behulpzaam, mensen vertellen je graag over hun gebruiken en tradities. Een grote Aziatische trots is de fantastische keuken, die bekendstaat om haar creativiteit en de keur aan kruiden en specerijen. Of je nu kiest voor een kraampje aan de weg of een goed Aziatisch restaurant: grote kans dat je er je vingers bij af zult likken. 

Reizen in Azië: goedkoop

Reizen door Azië is over het algemeen goedkoop. Zowel slapen, eten als het vervoer is voor westerlingen zeer goed betaalbaar. Dit is dan ook een van de redenen waarom dit continent zo populair is onder backpackers. En wie er eenmaal is geweest, wil altijd terug. In Azië raak je immers niet snel uitgekeken.

Feiten over Azië

Dit continent is het grootste werelddeel. Het heeft een oppervlakte van 43.810.000 km². Ruim 61% van de totale wereldbevolking woont hier.

Azië strekt van Turkije, Armenië en Azerbeidzjan helemaal tot Vietnam, Rusland en Taiwan. Dat laat maar zien hoe ongelooflijk groot dit content is.

Er zijn meerdere religies in dit gebied, zoals de islam, het hindoeïsme, christendom, jodendom en boeddhisme. Dat zorgt in dit gebied regelmatig voor conflicten.

Reis je af naar Azië? Dan is het raadzaam om vaccinaties te nemen. Belangrijke vaccinaties zijn:

Populaire landen in Azië, om inspiratie op te doen