Engeland heeft twee gezichten: het moderne 21ste eeuwse land dat ons Jamie Oliver, Coldplay en Bridget Jones bracht, en het eeuwenoude landschap waar het volgende kasteel, fort of bijzondere historische plek als Stonehenge nooit ver weg is. Engeland is wereldberoemd en iedereen kent ze wel, de iconen: Buckingham Palace, de Big Ben, Manchester United, The Beatles. Maar er is zoveel meer! Engeland ligt bezaaid met verborgen pareltjes. 

Ontdekkingsreis in Engeland

De beste manier om Engeland te ontdekken is een road trip. Huur een auto of ga met het openbaar vervoer en ontdek iedere uithoek van dit diverse land. Van de meren, heuvels en kastelen in het noorden, tot de moerassen langs de oostkust. Rijd door het groene landschap over kleine weggetjes langs beken en rivieren en ontdek pittoreske dorpjes met gezellige markten, stenen cottages, eeuwenoude kerken en natuurlijk op iedere straathoek een bruisende pub.  

Tip voor Engeland

Strijk neer in lokale pubs. Hier kun je vaak uitstekend eten. Voor een kleine prijs krijg je er een prima (streek)maaltijd en meestal is de eigenaar niet te beroerd om je te voorzien van allerhande must see’s en must do’s in de omgeving. 

Supersteden in Engeland

Je hoeft niet bang te zijn om je te gaan vervelen in al die uitgestrekte natuur, want levendige grote steden heeft Engeland in overvloed. In metropolen als Londen, Manchester, Liverpool en Newcastle kun je winkelen tot je erbij neervalt, verdwalen in prachtige musea, eten in toprestaurants en uitgaan in hippe bars en clubs tot in de kleine uurtjes. Oxford en Cambridge hebben die gezellige vibe die kenmerkend is voor studentensteden overal ter wereld. Beiden hebben een prachtige universiteit, een groot park, een imposante kathedraal en er is dag en nacht wel iets te doen.

Zon, zee en strand in Engeland? Ja zeker!

Je denkt bij het woord ‘strandvakantie’ misschien niet direct aan Engeland, maar de honderden kilometers lange kust leent zich wel degelijk voor lekker lui zon, zee en zwemmen. In het noorden is de kust overwegend ruig, maar in het zuiden vind je overal brede zandstranden met prachtige resorts en is de zeewatertemperatuur in de zomer superlekker. Een strandvakantie in Engeland geeft een beetje een nostalgisch gevoel. Kleine slingerweggetjes leiden tussen pastelkleurige huizen door naar haventjes. En met honderden lichtjes versierde boulevards vol ouderwetse ijscokarretjes, ezeltjes en authentieke souvenirwinkeltjes. Vergeet vooral ook niet een portie fish & chips te bestellen. Deze traditionele Engelse dish is aan de kust toch het allerlekkerst. 

Tip!

Vermijd de grote strandresorts en maak kennis met de hartelijkheid van de Engelse bevolking. Door te overnachten in een bed & breakfast. Dit fenomeen is geworteld in Engeland en de gastvrijheid kent zijn weerga niet.

Voor ieder wat wils

Engeland biedt echt voor ieder wat wils: grote steden met een bruisend uitgaansleven, groene landschappen, historische bezienswaardigheden, moderne musea en een prachtige kust. Er valt zoveel te ontdekken en dat iedereen er Engels spreekt maakt het rondreizen alleen maar makkelijker!

Feiten over Engeland

De hoofdstad van dit land is Londen. Het aantal inwoners bedraagt 51.000.000 en die samenwonen op een oppervlakte van 130.395 km².

De grootste groep is Anglicaans wat betreft religie. Ook in dit land wordt niet met de euro betaald. Je kunt hier betalen met de pond.

En vaccinaties? Niet nodig!