De Verenigde Staten vormen een toeristische bestemming van formaat. Elk jaar trekken miljoenen bezoekers naar trekpleisters als New York, Los Angeles en Chicago, de Nationale Parken in het westen, de Rocky Mountains en naar de sunshine states Californie en Florida. De Verenigde Staten zijn zo groot dat de bezoeker in elk jaargetijde wel een passende bestemming kan vinden.

Het Westen van de Verenigde Staten staat vooral bekend vanwege de spectaculaire berggebieden van de Rocky Mountains en de schitterende Nationale parken, zoals Yosemite, Antelope Canyon, Grand Canyon en Sequoia National Park.

Skiën in de berggebieden in het Noordwesten van de Verenigde Staten

Werkelijk adembenemend zijn ook de erosielandschappen van Bryce Canyon en Arches National Park in het Zuidwesten van de VS. In de winter is het verder uitstekend skiën in de berggebieden in het Noordwesten van de Verenigde Staten. Vooral de staat Colorado staat bekend om haar goede wintersportplaatsen. West Amerika telt bovendien verschillende interessante steden, waaronder het mooie San Francisco met de Golden Gate Bridge en het sfeervolle Seattle, bekend van de film Sleepless in Seattle met Tom Hanks en Meg Ryan.

Adirondack Park Preserve in Verenigde Staten

Ook in het Oosten van de Verenigde Staten vind je ook ongerepte wildernis: tref bijvoorbeeld een eland in het prachtige Adirondack Park Preserve in het Noordoosten van de Verenigde Staten. Als u hier in de buurt bent, bezoekt u natuurlijk meteen ook de grote meren en de interessante stad Chicago. Of vaar met een stoomboot vlak langs de Niagara watervallen op de grens met Canada. Wat meer naar het oosten zijn wereldsteden zoals New York, Boston en Washington absolute trekpleisters.

Zonliefhebbers trekken ’s winters natuurlijk naar de staat Florida of naar Californie, waar het ook hartje winter meestal nog aangenaam warm is. Zij genieten van de zon en de zee op een van de kilometerslange witte stranden of bezoeken een van de vele attractieparken zoals Disney World en Universal Studio’s. Of vergapen zich in wereldsteden zoals het exotische Miami, het mondaine Los Angeles of de neonwereld van Las Vegas aan de skyline en begeven zich in het drukke stadse leven.

Great Smokey Mountains National Park

In het Zuidoosten zijn de Great Smokey Mountains National Park met haar watervallen een populaire bestemming. Ook de adembenemende Blue Ridge Mountains en de Appalachian Trail waar je wild zoals beren, herten en stekelvarkenskunt spotten mag u zeker niet overslaan. Tel hier bij op de swingende jazzstad New Orleans en de Rock ’n Rollstad Memphis in de muziekstaat Tennessee en je zult de vakantie van je leven hebben in de Verenigde Staten!

Feiten Verenigde Staten

Officieel heet de VS de Verenigde Staten van Amerika. Het is een federatie van 50 staten en heeft meer dan 325 miljoen inwoners. Het is daarmee het tweede land in de ranglijst van grootste landen van de wereld. Rusland staat daar nog boven.

De officiële taal hier is Engels. Het grootste gedeelte van de bevolking is christen. Het oppervlakte bedraagt 9.826.675 km².

Betalen kun je in Amerika met de dollar.

Een feestdag meepikken? Dan kun je het beste 4 juli er zijn. Dat is Independence Day. Op deze dag, in 1776, werd de onafhankelijkheidsverklaring tegenover Groot Brittannië getekend. Zo werd Amerika een eigen land en hoorde het niet langer nog bij Engeland.