Noord-Amerika bestaat onder andere uit Canada, de Verenigde Staten, Mexico en de Cariben. Dit is een veelzijdig continent. Neem bijvoorbeeld de vaak wereldberoemde steden in de VS: wie kent het chaotische New York en het altijd zonnige Los Angeles nu niet uit films en televisieseries?

Dynamische steden in Noord-Amerika

En wat dacht je van swingend New Orleans, historisch Philadelphia, de politieke wereldstad Washington, opzwepend Miami, mondain Boston, spannend Chicago, open minded San Francisco of muzikaal Nashville? Van Toronto’s filmfestival tot de kunstzinnige vibe van New Orleans, deze steden bruisen van de creativiteit. 

Prachtige natuur

Maar er is meer! Begeef je na een bezoek aan een van de dynamische steden op het Noord-Amerikaanse platteland, en kom tot rust in de dichte bossen, weidse velden, dorre woestijnen en prachtige stranden. Trek door majestueuze bergen, waar je ook terecht kunt voor een onvergetelijke wintersportvakantie. Van de machtige Grand Canyon tot de prachtige kust van California en van de bergen, meren en bossen van de Rocky Mountains in de Verenigde Staten en Canada tot de Caribische sfeer op de Florida Keys. Ga duiken bij de de koraalriffen van Mexico of de Nederlandse Antillen of bezoek de oude Mayasteden van Mexico. Noord-Amerika is een veelzijdig continent dat voor ieder wat wils biedt.

Roadtrip walhalla in Noord-Amerika

De beste manier om dit continent te ontdekken is vanaf de weg. Huur een auto of een camper en ga op avontuur. Rijd de legendarische Route 66. Maak een road trip dwars door de Verenigde Staten, ga de wildernis in Canada in of rijd langs de prachtige oost- of westkust van het ene naar het andere slaperige stadje.

Ga van de gebaande paden af en begeef je in kleine provinciestadjes of afgelegen dorpjes in the middle of nowhere, om de echte Noord-Amerikanen te leren kennen. Rijd van west naar oost door Cuba en je zult verrast zijn door de warmte, vriendelijkheid en oprechte belangstelling van de mensen. Boek een trip naar Noord-Amerika en laat je meevoeren op het steeds veranderende ritme van dit mateloos intrigerende continent! 

Feiten over Noord-Amerika

Dit content ligt bijna volledig op het westelijke halfrond. Het is officieel een subcontinent van Amerika. Het oppervlakte is 24.709.000 km² en het aantal inwoners staat nu op 579 miljoen. Noord-Amerika bestaat uit 23 onafhankelijke en erkende landen. En is het op twee na grootste continent van de wereld.

Noord-Amerika heeft een gevarieerd klimaat. Aan de ene kant heb je een tropisch klimaat met regenwoorden. In de laaglanden heb je savanne en woestijn. Het grootste gedeelte heeft dan ook een land- of zeeklimaat. In het hoge noorden van Canada en Alaska vind je toendra’s met een subarctisch klimaat. Koud dus!

De bevolking van dit content heeft grotendeels een Europese oorsprong. Maar er zijn nog meer culturen hier gekomen, zoals Azië, Latijns-Amerika en Afrika.

Er zijn geen verplichte vaccinaties voor Noord-Amerika. Voor Cuba wordt DTP en Hepatitis A aangeraden.

Populaire reisbestemmingen in Noord Amerika om inspiratie op te doen