Waar het natuur betreft zijn er maar weinig andere plekken op de wereld die zo’n diversiteit bieden. Vochtige jungles, machtige vulkanen, dichte bossen, gortdroge woestijnen, imposante canyons, ijzige gletsjers en zonovergoten stranden: in Zuid-Amerika vind je het allemaal. Ieder land op dit swingende continent heeft haar eigen kenmerken die garant staan voor een unieke vakantie!

Zuid-Amerika en de Amazone: sprookjesachtig mooi

Een groot deel van Zuid-Amerika wordt gedomineerd door de majestueuze Amazone – het grootste regenwoud op aarde, hoewel de ontbossing snel gaat. De Amazone-rivier kronkelt dwars door de jungle, een boottrip over deze enorme rivier zul je niet snel vergeten. Overdag kom je ogen tekort voor alle fascinerende dieren en planten die je om je heen ziet, maar het echte feest begint eigenlijk pas ’s avonds: de sterrenhemel is vanaf de Amazonerivier waanzinnig en met geen pen te beschrijven!

Andere natuurlijke hoogtepunten van het continent zijn onder meer de afgelegen en sprookjesachtige Galapagos eilanden vol ongerepte natuur en bijzondere dieren die je nergens anders ter wereld vindt, en een paar van de meest indrukwekkende watervallen op aarde. In Venezuela vind je de Angel Falls, de hoogste waterval ter wereld waar het water bijna een kilometer naar beneden klettert. En waar Paraguay, Brazilië en Argentinië elkaar kruisen liggen de watervallen van Iguazu. Wie in Zuid-Amerika is mag deze prachtige plek niet missen. Vlinders, regenbogen, toekans, bulderend water: het is er werkelijk magisch.

Zinderend nachtleven in Rio en Buenos Aires

Maar het is zeker niet alleen maar natuur wat de klok slaat in Zuid-Amerika. Wat dacht je van de enorme, bruisende metropolen, zoals Buenos Aires en Rio de Janeiro waar je kunt proeven van het temperamentvolle stadsleven. En wat dacht je van het zinderende nachtleven? Of van de prachtige koloniale steden die je over het hele continent verspreid vindt. Het lijkt hier alsof je tweehonderd jaar terug in de tijd gaat. Hier voeren kleine straatjes en brede lanen je langs imposante kerken, naar statige pleinen en kleurrijke markten. Of stap in de voetsporen van de indianen en bezoek eeuwenoude ruïnes en overblijfselen uit de tijd van de Maya’s en Inca’s.

Mañana-mentaliteit

In heel Zuid-Amerika heerst een relaxte rust, de mañanamentaliteit is overal voelbaar. De bevolking is hartelijk en warm, het leven swingend en temperamentvol. Colombiaanse salsa, Braziliaanse samba, Argentijnse tango, reggaetonen aan de Caribische kust en panfluitklanken in het Andesgebergte: muziek speelt een grote rol in dit deel van de wereld. Laat je meeslepen in het ritme van het Zuid-Amerikaanse leven en je vakantie wordt één groot, wervelend feest!

Feiten over Zuid Amerika

Dit content ligt op het zuidelijke halfrond en ligt tussen de Grote Oceaan en de Atlantische Oceaan. Het oppervlakte bedraagt 17.840.000 km². Het aantal inwoners ligt op meer dan 418 miljoen. Binnen dit content liggen 13 landen.

Het klimaat staat bekend om de zeer warme en tropische maanden. De klimaatzones lopen dan ook van een tropisch regenklimaat tot een toedraklimaat. Dat komt vooral door het hooggebergteklimaat van het Andes-gebergte.

Op dit content zul je meerdere Europese talen tegenkomen, zoals Portugees, Frans, Engels, Spaans en Nederlands. Andere talen die hier worden gesproken zijn inheemse talen, zoals Guarani en Quechua.

Reis jij naar dit content af? Denk dan aan de volgende vaccinaties:

Populaire landen in Zuid Amerika om inspiratie op te doen